Logo koudekerke.info
inleiding | samenvatting | aanleiding | updates | links
updates website Koudekerke
duinen te koudekerke tijdens een najaarsstorm
1. DUINEN TE KOUDEKERKE TIJDENS EEN NAJAARSSTORM
2010-heden Updates worden sinds 2010 alleen nog op Twitter vermeld.
2009-2010 In deze periode is achter de schermen gewerkt aan de vernieuwde en uitgebreide website.
22-03-2009 Wederom op aangeven van Jaco Simons is de beschrijving van een nog ontbrekende kleine buitenplaats Bon Repos toegevoegd aan de website (4 pagina's).
11-03-2009 Naar aanleiding van speurwerk van Jaco Simons is de beschrijving van buitenplaats en hofstede Zwanenburg uitgebreid tot 5 pagina's.
28-02-2009 Er zijn weer nieuwe klassenfoto's geplaatst van de hervormde school en in de afgelopen periode zijn weer vele namen toegevoegd aan de reeds geplaatste klassenfoto's. Mocht u nog ontbrekende namen bij personen of een jaartal bij een foto weten? Laat dit dan alstublieft weten! Dan worden ook deze plaatjes met uw hulp compleet! Tevens is een foto van de schoolwoning behorend bij de hervormde school geplaatst bij het hoofdstuk bewoning. Verder is de informatie over Vlissingsestraat 26 ook aangevuld (2 pagina's) en zijn talloze kleine tekstuele aanpassingen gedaan n.a.v. reacties van bezoekers, waarvoor dank!
12-12-2008 Nieuwe oproep over een graftombe aan de Kerkhoflaan.
03-01-2008 Allereerst iedereen de beste wensen voor 2008. Blijf uw materiaal, opmerkingen of aanvullingen in 2008 ook gewoon toesturen. Samen met nog wat eigen materiaal verschijnt dit dan binnenkort op deze site! In deze update zijn weer enkele namen bij de klassenfoto's toegevoegd.
08-04-2007 Er is een nieuw raadplaatje toegevoegd van een cafe (vermoedelijk) in Koudekerke. Bij het hoofdstuk bewoning zijn twee pagina's over de Bewaarschool herzien, is er een afbeelding van een woning aan de Vlissingsestraat toegevoegd en is er informatie over de textielwinkel Sinke opgenomen. Tussen de updates door zijn ook weer diverse namen aan de pagina's met de schoolfoto's toegevoegd.
15-01-2007 Er is een nieuwsbericht toegevoegd over de voorgenomen uitbreiding van de kerk op het Dorpsplein te Koudekerke. Verder is er informatie toegevoegd aan de pagina's over de de kerk bij het hoofdstuk bewoning. Meer info over de kerk staat er hier, hier en hier.
08-01-2007 De inwonersaantallen van Koudekerke zijn vandaag bijgewerkt naar de situatie op 1 januari 2007. Koudekerke telt nu 50 inwoners meer dan op 1 januari 2006.
01-01-2007 Uiteraard de beste wensen voor 2007. Vandaag zijn drie nieuwsberichten toegevoegd en is de evenementenagenda voor 2007 vernieuwd. Er is weer een nieuwe stelling: Nieuw bedrijventerrein Karreveld echt nodig? Ik ben benieuwd.
18-11-2006 Er is een nieuwe categorie toegevoegd aan de site: Raadplaatjes. Hierin staan foto's waarvan het onduidelijk is waar deze gemaakt is en wat er op staat afgebeeld. Wellicht weten bezoekers van de site wel waar de foto gemaakt is en kunt u wellicht meer vertellen over het object of de afgebeelde personen. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar uw eventuele reactie. Verder is er bij bewoning 1945-2000 een pagina opgenomen over de bouw van de oude werkplaats van bouwbedrijf Flipse in 1972, dit is nu de werkplaats van A.C. Rijken en zonen.
27-10-2006 Er is een nieuwe foto van de 5e en 6e klas van de hervormde school geplaatst.
26-10-2006 De fotogalerij is met 5 foto's uitgebreid.
20-10-2006 Er zijn drie nieuwsberichten geplaatst: WOZOCO Tulpstraat, La Dune Dishoek en Nieuw vakantiedorp Dishoek
09-10-2006 Vandaag is een nieuwe toepassing op de site verschenen: GOOGLE MAPS. Hiermee kunt u online de luchtfoto van Koudekerke bekijken of gewoon een kaart met straatnamen van Koudekerke raadplegen. U kunt de kaart oneindig verschuiven en in of uit zoomen. Doorlopend worden er namen bij de klassenfoto's van de drie scholen geplaatst, deze worden niet apart op deze updatepagina benoemd.
08-10-2006 Vandaag zijn 20 klassenfoto's van Openbare Basisschool De Sprong toegevoegd aan de fotopagina's van de website. Er zijn al behoorlijk wat namen bekend, maar helaas ontbreken er ook nog een aantal. Wellicht kunt u ze aanvullen? Mail in dat geval de webmaster!
26-09-2006 Er is een start gemaakt met de opname van een sitemap. Verder zijn alle links naar externe websites geactualiseerd en beter vindbaar gemaakt vanaf de frontpage. De soms wat te grote 'gaten' in de tekst (door het uitvullen) zijn daar waar nodig aangepast. De tags van plaatjes en titels van pagina's worden momenteel nog bijgewerkt zodat deze beter vindbaar worden bij zoekmachines en binnen deze website. Meer aanpassingen volgen mondjes maat in de komende weken. Uw verbeteringen en opmerkingen voor de site zijn uiteraard nog altijd welkom!

Naar aanleiding van diverse reacties op de schoolfoto's zijn er weer meerdere namen toegevoegd bij de schoolfoto's op deze site!. Basisschool De Sprong heeft ook toegezegd dat zij klassenfoto's beschikbaar stellen. Deze zullen t.z.t. op de website geplaatst gaan worden!
08-09-2006 Het overzicht van klassenfoto's van de hervormde school is uitgebreid en nu is ook een deel van de klassenfoto's van de lagere gereformeerde school aan de site toegevoegd.
25-08-2006 Er is een fietsroute van 40km met routebeschrijving toegevoegd aan de site. Meer over de Walcherse fietsroute leest u hier.
20-08-2006 Er is een nieuwe stelling geplaatst. Er blijken nogal wat woningen te koop te staan op het dorp, dit blijkt nogal eens als argument gebruikt te worden om niet zo'n haast te maken met nieuwbouwontwikkeling. Zou u nieuw willen bouwen in koudekerke? Als u de resultaten van een eerdere stelling nog eens wilt teruglezen klikt u hier. Er zijn ook weer enkele nieuwsberichten geplaatst: Dit zijn de onderwerpen: Zwakke schakels, Zorgcomplex en De Sprong. Verder is er een overzicht van klassefoto's van 1946 tot 1970 van de hervormde school geplaatst (24 pagina's). Hierdoor is het hoofdstuk Thema's anders gerangschikt. Bij het hoofdstuk inleiding is informatie over het strand toegevoegd (3 pagina's).
14-08-2006 Er zijn enkele nieuwsberichten geplaatst: De Sprong, Seniorenwoningen, Dishoek, droogte.
30-07-2006 De actuele weersverwachting is vanaf heden hier te lezen op de site. Dit is mede mogelijk gemaakt door het KNMI. Ook het gastenboek is vernieuwd, en blijft hopelijk nu vrij van spam door het toevoegen van wat beveiliging. Laat uw berichtje hier achter!
09-04-2006 Toevoeging bewoning 1944: Strooibiljet dat verspreid werd voorafgaand aan de bevrijding. Toevoeging bewoning 1900-1944: nieuwjaarswens voor 1909, kleermaker Geert van de Voorde, terrasje pikken bij de uitspanning van Huvers. De gereformeerde meisjesvereniging in 1921.
08-04-2006 Toevoeging beeldmateriaal bij nieuwsberichten, Theo Meijers heeft wederom een aanvulling gemaakt op het verhaal over de historie van de Stoomtram Walcheren, het complete verhaal is wederom te downloaden.
26-03-2006 Aanvulling agenda. Toevoeging 12 nieuwsberichten. De inwonersaantallen van 1 januari 2006 zijn toegevoegd op de pagina met feiten en cijfers.
28-12-2005 toevoeging nieuwe stelling: Er is genoeg te doen voor de jeugd? Aanvulling agenda. Toevoeging 6 nieuwsberichten.Theo Meijers heeft heeft ook deze keer weer een bijdrage geleverd over de stoomtram van Koudekerke. Dit is verwerkt in de bijlage die op deze site te downloaden is. Verder is bij hoofdstuk bewoning 1200-1800 de informatie over 'Het Blauwe Hof' en bij de themapagina's de informatie over de burgemeesters aangevuld.
15-10-2005 toevoeging nieuwe stelling: Bouwen in park Der Boede? Aanvulling agenda. Toevoeging 3 nieuwsberichten met o.a. archeologisch onderzoek Tulpstraat, onderzoek naar sluiting van de brandweerpost en het huisvestingsprobleem van de scouting. Bij het hoofdstuk inleiding is het onderdeel toerist info verder uitgebreid en is een overzicht van restaurants in Koudekerke opgenomen. Bij het hoofdstuk bewoning (2000-2005) is een pagina toegevoegd over het plan Couburg. Theo Meijers heeft wederom een bijdrage geleverd over de stoomtram van Koudekerke. Dit is verwerkt in de bijlage die op deze site te downloaden is. Bij de themapagina's over de rondweg is ten slotte een pagina toegevoegd over het fietserstunneltje.
10-09-2005 Ruim 20.000 unieke bezoekers heeft Nedstat in ruim 4 jaar voor Koudekerke.info geteld. Onlangs is Nedstat echter overgenomen door Webstats4u. Door een aggressief reclamebeleid van de nieuwe eigenaar werden er ongevraagd via de bezoekersteller ongewenste pop-ups op de websites van klanten weergegeven. Koudekerke.info wil deze zeer negatieve ontwikkeling niet afwachten en heeft besloten de samenwerking met Webstats4u per direct te beëindigen. Inmiddels is een goede vervanger gevonden met een zelfde functionaliteit als de oude Nedstat-teller: Ckeckstat en wordt er inmiddels al enige tijd gewerkt met Statcounter en een eigen op php-gebaseerde teller: BBClone. Vanaf heden is Koudekerke.info dus weer pop-up vrij!
07-09-2005 toevoeging thema pagina's architecten, toevoeging nieuwsbericht fietstunnel; Start samenwerking met Google Adsense.
28-07-2005 toevoeging nieuwe stelling: Koudekerke 30 km zone? Aanvulling agenda. Toevoeging 2 nieuwsberichten met o.a.Koudekerke aan zee en kust Walcheren vormt zwakke schakel. Verder is het hoofdstuk landschap aangevuld met een pagina over de zwakke schakels . Bij het hoofd- stuk bewoning 1200-1800 zijn de pagina's over Der Boede en Moesbosch aangevuld. Het hoofdstuk bewoning 1900-1944 is uitgebreid met informatie over de Koudekerkse tram (5 pag). De informatie over zowel het Beukenhofje als villa Albertine is aangevuld. De pagina's over de jaren 1940-1944 zijn uitgebreid met informatie over de bezetting (4 pag.), bevrijding (7 pag.) en het oorlogsmonument bij Dishoek. Bij Thema's is het hoofdstuk burgemeesters aangevuld met een pagina over burgemeester J.L. Dregmans. Er is een aparte pagina aangemaakt onder het kopje Bijlagen waar bijdragen van bezoekers aan deze site zijn te downloaden in pdf-formaat. (Brandweer 't Zand en Koudekerkse tram). Tenslotte zijn nog enkele foto's vervangen.
26-06-2005 toevoeging nieuwe stelling: Geen brede school een gemiste kans? Toevoeging panorama duinen Koudekerke. Aanvulling agenda. Toevoeging 6 nieuwsberichten met o.a. tijdelijke huisvesting de Sprong, aanpassing kruising Vlissingsestraat, aanleg dorpsbos Dishoek, update renovatie Der Boede, Shellstation Koudkekerke en bestemmingsplan Kom Koudekerke. Verder zijn diverse foto's op de site vervangen door betere exemplaren en is de fotogalerij uitgebreid.
18-04-2005 toevoeging nieuwe stelling, aanvulling samenvatting, vernieuwd : landschap periode 1000 n. Chr.: (o.a. inklinking) en cultuurlandschap: kustbescherming, aanvulling bewoning: 2 pagina's brand- weer 't Zand, minicampings, update nieuwsartikel Hof Dorpszicht, toevoeging 3 nieuwsberichten: tunnel rondweg, Koningshof en maquette Basisschool de Sprong en agenda: reunie De Sprong. Aanvulling literatuurlijst. Algemeen: Afbeeldingen waarvan een groter formaat beschikbaar is, zijn voorzien van een symbooltje linksonder op de betreffende afbeelding. Verwijderd: inhoudsopgave.
05-03-2005 toevoeging toeristinfo met kaart verblijfsaccommodaties, aanvulling bewoning 1900-1944: bezetting, bunkerbouw en bevrijding, (totaal 7 pagina's), toevoeging 2 nieuwsberichten
20-02-2005 toevoeging plattegrond straten koudekerke en toevoeging Villa Albertine
13-02-2005 toevoeging stelling: Wat vind u van de nieuwe rondweg Koudekerke?
11-02-2005 toevoeging 4 nieuwsberichten: weerstation, basisschool de sprong, couburg, renovatie der boede, verder is het onderdeel feiten en cijfers bijgewerkt tot 1 januari 2005 en is een nieuw gastenboek geplaatst waarin bezoekers een bericht of herinnering aan Koudekerke kunnen achterlaten
01-01-2005 toevoeging nieuwsbericht: tijdelijke huisvesting bassischool de Sprong, aanvulling bewoning 1200-1750: wachthuizen dishoek en de vijgheter en de engelse expeditie (1809), diverse aanpassingen op kaartjes (rondweg)
18-12-2004 toevoeging nieuwsbericht opening rondweg Koudekerke, toevoeging nieuwe zoekmachine
24-11-2004 toevoeging nieuwsbericht woningen couburg, diverse aanvullingen bewoning 2000-2004 (o.a. kaart dorpsbos dishoek), bewoning 1900-1944: oorlogsmonument; div. aanpassingen t.b.v. weergave met mozilla firefox
06-11-2004 toevoeging 9 nieuwsberichten en aanvulling fotogalerij (1 pagina)
09-07-2004 toevoeging themapagina: fotogalerij (3 pagina's)
11-06-2004 toevoeging 4 nieuwsberichten (Prentbriefkaarten Koudekerke, woonzorgcomplex, Der Boede, Koningshof 1a), aanvulling 6 pagina's thema aanleg rondweg en toevoeging nieuwsbanner met het laatste nieuws over Koudekerke.
23-04-2004 toevoeging 3 nieuwsberichten (Broedershoek, Koningshof 1a en rondweg)
22-03-2004 themapagina's aanleg rondweg zijn nu bijgewerkt tot maart 2004 (10 nieuwe pagina's). toevoeging 2 nieuwsberichten (bedrijventerrein Karreveld, dorpsbos Dishoek)
22-02-2004 Nieuwe URL www.koudekerke.info geopend, toevoeging 3 nieuwsberichten (ringrijden en sloop bejaardenwoningen), nieuwe links naar informatie elders: orgel kerk, molen de lelie
18-01-2004 toevoeging 2 nieuwsberichten, aanvulling burgemeesters koudekerke (nu 2 pagina's), nieuwe bevolkingscijfers kern Koudekerke, verder diverse kleine tekstuele aanvullingen
08-12-2003 aanvulling bewoning 1900-1945: Westduin en aanvulling 1945-heden: nieuwbouw Hotel Westduin, aanvulling foto's themapagina rondweg. Toevoeging nieuwsbericht: nieuwe straatnaam bekend
19-10-2003 aanvulling bewoning periode 1200-1750 met boerderij Groot ter Hooge, en periode 1900-1944 met aanvullende informatie over de openbare basisschool (nu 2 pagina's). Verder zijn de themapagina's cartografie aangevuld.
10-10-2003 toevoeging 1 nieuwsbericht.
26-09-2003 toevoeging 2 nieuwsberichten.
30-08-2003 toevoeging 4 nieuwsberichten.
13-06-2003 toevoeging 3 nieuwsberichten, aanvullingen bewoning heden: nieuw overzicht campings en hotels rond Koudekerke, ringrijden op dorpsplein en verder diverse nieuwe foto's bij bestaande informatie geplaatst. Bij het hoofdstuk landschap is een animatie geplaatst over de herverkaveling.
07-05-2003 aanvullingen bewoning vanaf 1920 met o.a. Schuttestraat 3,4,5, melkwagen Bergstraat, schuur Kerkhoflaan, Tramstraat, postkantoor, bakkerij en Spar aan het Dorpsplein, Middelburgsestraat en appartementen Welle en een nieuwe themapagina: burgemeesters van Koudekerke.
13-04-2003 nieuwe themapagina's over de bouw van boerderijen rond Koudekerke.
30-03-2003 nieuwe themapagina's over de rondweg en diverse kleine aanvullingen, o.a. Broedershoek
21-02-2003 aanvullingen bewoning in periode tot 1944 met oa.: afbeelding gotische kerk, diverse boerderijen, buurtschap 't Zand, molenaarshuis, Schuttestraat 1 en 2, foto tolhuisje de Tol, Brouwerijstraat, tram en remise, cichoreifabriek, woningen Couburg, inundatie, noodboerderij Strandweg, update bouw hof van Walcheren en verder o.a. nieuws over de aanleg van de rondweg.
01-02-2003 toevoeging en update buitenplaatsen: Der Boede, Moesbosch, Ter Hooge, Toornvliet, Zeerust, Vijvervreugd, Steenhove, Lammerenburg, Zwanenburg, Triton en fort De Vijgheter, aanvullingen: foto bij fabriek Thomassen, Hotel Walcheren en de stoof van meekrap in Koudekerke.
05-01-2003 update feiten en cijfers 2002.
28-12-2002 toevoeging rubriek nieuws, toevoeging animatie groei Koudekerke 1944-heden, vernieuwing menu-layout, verdeling in thema pagina's en bijlagen, toevoeging helppagina, toevoeging inhoudsopgave, toevoeging thema dorpsgezicht (over het bedreigde uitzicht op het dorp).
03-09-2002 toevoeging artikel PZC over nieuwbouw Koudekerke.
12-08-2002 toevoeging Koudekerks volkslied, verhaal veldwachters, upgrade "landschap", diverse foto's.
23-07-2002 toevoeging rubriek "straatnamen", upgrade "landschap" en "inleiding", lijst van updates.
02-06-2002 aanvulling "bewoning na 1945", diverse andere aanvullingen en verbeteringen.
04-05-2002 toevoeging "feiten en cijfers" van het CBS en een gastenboek.
19-03-2002 diverse aanvullingen en verbeteringen.
08-02-2002 enkele opmerkingen van bezoekers verwerkt, toevoeging "disclaimer".
17-01-2002 toevoeging zoekmachine, links naar andere websites en kleine aanvullingen en verbeteringen.
16-12-2001 toevoeging "toekomst" bij hoofdstuk bewoning.
03-11-2001 officiële start website.

copyright © 2001-2023 Sjoerd de Nooijer
laatst bijgewerkt op: 31 05 2021

bronvermelding:
tekst: Sjoerd de Nooijer
afb. 1: Sjoerd de Nooijer